DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA 2024

El 25 de maig celebrem el dia internacional d’Àfrica, fent honor a un 25 de maig de 1963 quan es va constituir la OUA (Organització per la Unitat Africana), i des de l’any 2002 reemplaçada per la UA (Unió Africana).

I un any més ens fem ressò d’aquesta diada començant amb la mateixa capçalera per contextualitzar el nomenament d’aquesta celebració.De nou un dia assenyalat que li dona el protagonisme al continent africà. I demà ja serà un altre titular de dia internacional qui li prendrà el relleu. I així anem fent amb els dies i amb el que volem que representin . I de la mateixa manera consumim el temps que ens empeny accelerats i poques vegades assaborim el moment.

Ja fa un any ens preguntàvem “què en sabem d’Àfrica? “, i d’aquí a un any segur que ens podrem fer la mateixa pregunta. Més enllà del poc o menys poc que pugui aparèixer en comptats mitjans de comunicació potents, ens haurem d’endinsar en la recerca seriosa de continguts relacionats amb els veïns del sud. Ni tan sols la CAN ( Copa Africana de Nacions de futbol) que s’ha disputat aquest any a Costa d’Ivori apareixia a la secció d’esports de TV3.

Això sí, el Barça, faci el ridícul o faci un miracle hi surt els 7 dies de la setmana. Ni tan sols una cosa tan frívola des del punt de vista informatiu com el futbol, que serveix sovint per fer de palla a la manca d’informacions, ha estat present de manera mínimament decent. De les últimes novetats musicals, cinematogràfiques, teatrals o de dansa sorgides d’Àfrica no cal ni revisar l’hemeroteca; seria una pèrdua de temps.

Com és possible que es menystingui un continent amb una població que ja s’aproxima als 1500 milions de persones i del que extraiem ( i espoliem) els recursos naturals com si fos el pati del darrere de la nostra caseta? Cada dia assistim a l’arribada de caiucs i altres embarcacions que sovint són taüts flotants a les diverses platges de l’Estat Espanyol, i aquesta és potser l’única notícia que ens arriba relacionada amb l’Àfrica. I si ens atrevim a mirar més enllà?

Des de la FUNDACIÓ KASSUMAY volem mantenir una mirada de respecte cap aquesta terra i posar el nostre granet de sorra en allò que comporti donar visibilitat a l’experiència vital de les persones que cada dia es lleven i viuen ,respiren i gaudeixen, treballen i lluiten, riuen i pateixen….només que a uns quants quilòmetres més cap avall segons es miren els mapes.

FAMÍLIA SENEGAL

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

TREBALLEM A LES ESCOLES

A L’ÀFRICA LA MÚSICA ÉS VIDA

LLIBRES AFRICANS 2020

MATERNITAT DE KABOUNKOUT – i XIII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -XII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -XI-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -X-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -IX-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -VIII-

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-VII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-VI-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-V-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-IV-

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-III-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -II-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -I-

LA WEB JA ENS DONA APORTACIONS

CASAMANCE LA MIRADA DE LES DONES