MATERNITAT DE BALANDINE

Balandine, població que pertany a la Comunitat Rural de Suelle, és una de les poblacions situada a la zona sud de Fogny. Tradicionalment la gent dels pobles propers (Katinong, Brindiago, Guinongué, Kindiène, Ebato, Bassanbéa Diongol,etc) ja venien a visitar-se a Balandine. També, les dones d’aquests pobles, s’apropaven a Balandine per al part, a una maternitat molt vella i obsoleta.

L’any 2011 vam aconseguir un dels ajuts que la FUNDACIÓ ORDESA concedeix a projectes que afavoreixin una millora en la salut, l’alimentació i la qualitat de vida infantil.

El nostre projecte va permetre la construcció i condicionament d’un centre materno-infantil a la localitat de Balandine, Basse Casamance (Senegal) y era necessari per mantenir i millorar el nivell de cobertura de la salut materno-infantil a la zona sud de Fogny.

Es preveu 650 beneficiats entre mares i nens en els primers anys de vida que siguin ateses en aquesta nova instal·lació situada al costat del centre de salut ja existent, de manera que es disposa de tota la infraestructura de salut en una mateixa ubicació, fet que facilita la continuïtat de la vigilància mèdica després del part.

El poble ja tenia una llevadora experimentada i molt arrelada en el centre mèdic, així com en les poblacions veïnes.

Es va inaugurar l’any 2013.