HORTA ELOLE MADIÉDIAME 2

Construcció, dotació i posada en funcionament d’una horta per a dones a Elode Madiédiame. La prioritat d’aquest projecte és l’augment i diversificació d’activitats agrícoles productives i generadores d’ingressos.

Una horta comunitària femenina és explotada i gestionada per l’Agrupació de Dones del barri o del poble beneficiari. Aquest tipus d’activitats productives comunitàries tenen múltiples beneficis per a les dones com ara:

– Generació d’ingressos propis.
– Millora del règim alimentari de les famílies.
– Generació de llocs de treball a temps parcial.
– Formacions diverses: tècniques agrícoles, gestió bàsica, seguretat alimentària…
– Provoca la cohesió i l’organització del grup productor.
– Permet a les diferents agrupacions femenines intercanviar experiències i crear conglomerats d’agrupacions per definir estratègies plurisectorials conjuntes.
– Canvia i potencia molt el rol de la dona al si de la llar i de la comunitat.

Aquesta segona horta respon a la demanda de la població davant l’interès de les dones del poble que volien ser partícips del projecte i no podien participar a l’horta ja existent. Tot i ser una demanda de persones d’un barri diferent al de les membres de la primera horta, van decidir fer la nova com ampliació de la primera i fer de les dues hortes un gran espai comunitari. Aquesta acció permet així l’afegit de ser un factor de cohesió entre barris

S’ha constituït una agrupació de dones treballadores amb 128 membres, anomenada GIE DIAMORAAL a la població d’Elole Madiédiame.
Aquest projecte ha estat possible gràcies al AJUNTAMENT DE ESPLUGUES a la FUNDACIÓ KASSUMAY. Fins abans de la realització construcció d’aquest projecte a la població d’Elole Madiédiame, cap ONG pel desenvolupament havia realitzat cap actuació, amb una població de més de 666 persones.

És van iniciar les obres al desembre 2018 i és preveu inaugurar-la al mes de desembre de l’any 2020.