DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

El 25 de maig celebrem el dia internacional d’Àfrica, fent honor a un 25 de maig de 1963 quan es va constituir la OUA (Organització per la Unitat Africana), i des de l’any 2002 reemplaçada per la UA (Unió Africana).Un dia per Àfrica. Un dia on farem sortir aquest nom, ÀFRICA, a blocs, articles, tuits, fotos, cartells, i fins i tot en algun agosarat informatiu. I la resta de dies de l’any? Tornarà a l’oblit parcial o a voltes gairebé total al que sotmetem el continent que va veure néixer la humanitat? O potser en parlarem una mica aprofitant els fenòmens migratoris que actualment ens afecten com a país receptor – que no pas acollidor – amb els fronts oberts de les Canàries i més darrerament de Ceuta i Melilla arran d’una emprenyamenta del govern del Marroc? O posant la mirada a Lampedusa amb l’arribada del bon temps i la sortida més freqüent d’embarcacions des de l’infern libi, infern africà?


I així potser també , de tant en tant, alguns mitjans oficials i oficiosos ens aproparan a altres inferns africans, aquest cop viatjant més enllà del gran desert del Sàhara, on conflictes de diversa índole – reals i lamentables – assolen a poblacions cada vegada més vulnerables.

Però la foto sencera hauria de contenir també històries de reeixida, de celebració, de superació i de llum que també hi són – reals i admirables -, i tenir una visió més encertada d’una globalitat continental sorgida d’un mosaic immens de realitats locals. Des de la FUNDACIÓ KASSUMAY amb la nostra sensibilitat envers el gran veí del sud – hauríem de dir els molts veïns -intentem apropar-nos cada dia de l’any a aquesta ÀFRICA que ens fascina i ens supera sempre.És la nostra petita aportació a la construcció d’un món que somniem millor, aquell que diuen que és possible i que, si més no, és tan necessari i urgent davant l’escandalós augment de discursos d’odi i de polítiques clarament xenòfobes i excloents que assenyalen sempre a l’altre com a font de tots els mals. Ens volem lliures per escollir on viure, per decidir on anar, per compartir amb gent d’arreu. De Sant Boi a ÀFRICA….d’ÀFRICA a Sant Boi.

FAMÍLIA SENEGAL

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

TREBALLEM A LES ESCOLES

A L’ÀFRICA LA MÚSICA ÉS VIDA

LLIBRES AFRICANS 2020

MATERNITAT DE KABOUNKOUT – i XIII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -XII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -XI-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -X-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -IX-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -VIII-

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-VII-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-VI-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-V-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-IV-

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

MATERNITAT DE KABOUNKOUT-III-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -II-

MATERNITAT DE KABOUNKOUT -I-

LA WEB JA ENS DONA APORTACIONS

CASAMANCE LA MIRADA DE LES DONES