DIA INTERNACIONAL DRETS DELS INFANTS

L’any 1959, les Nacions Unides van aprovar una Declaració dels Drets de l’Infant que incloïa 10 principis contemplats en la Declaració Universal de Drets Humans (1948), però no era suficient per a poder protegir els de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. Es tracta d’un document internacional que promou els drets de l’infant.Aquests drets es troben recollits a la Convenció sobre els Drets de l’Infant. La Convenció es va convertir en llei l’any 1990, després de ser signada i acceptada per 20 països, entre ells Espanya.

Els drets de la infància són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància, per tant són de compliment obligatori per aquells països que l’han ratificat, que a finals de 1997 eren tots els països del món, excepte Somàlia i Estats Units..

“La Convenció sobre els drets de l’infant marca un punt d’inflexió, perquè reconeix a escala mundial que els infants no només han d’estar subjectes a protecció sinó que també són posseïdors de drets polítics i socials.”
Maud de Beur-Buquicchio
Secretària general adjunta del Consell d’Europa
17 de setembre de 2007


L’ONU celebra aquest dia el 20 de novembre, en commemoració de l’aprovació de la Declaració dels Drets de l’Infant l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989. Però hi han països que celebren aquesta festa en altres dies assignats pels seus respectius Parlaments.El Dia Universal del Nen o de la Infància, és un dia de sensibilització, de reflexió, de reivindicació i reconeixement dels col·lectius que per la seva edat puguin ser objecte de la vulneració dels seus drets. Ara més que mai és imprescindible assumir aquesta realitat com una responsabilitat col·lectiva de la ciutadania.

A les escoles de Catalunya aquest dia es destina a una variada i gran quantitat d’activitats orientades a recordar que tots els nens tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en què hagin nascut.

Educar en el coneixement dels propis drets és fonamental per construir un món millor per a la infància.

DIA DE LA DONA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL D’ ÀFRICA

FESTA DEL COMERÇ JUST 2022

VUIT DE MARÇ A LA CASAMANCE

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS

DIA UNIVERSAL DEL NEN 2021

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU 2021

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

DIA DE LA DONA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA