FESTA COMERÇ JUST SANT BOI 6 DE MAIG 2023

El comerç just, és un sistema comercial que es basa en unes relacions justes, respectuoses i equitatives entre les persones productores i les persones consumidores. Un sistema comercial on prevalen les relacions humanes sobre les relacions econòmiques, la qual cosa fa possible que les dues parts hi guanyin: la població consumidora accedeix a productes i articles de qualitat i les poblacions productores milloren les seves condicions de vida.

Dins les possibilitats que tenim els ciutadans i les ciutadanes de canviar les coses, podem destacar la nostra gran força com a persones consumidores, per la qual cosa la difusió del comerç just i el consum responsable és una forma de donar curs a la participació de la ciutadania en la transformació social, mitjançant els seus hàbits de consum de cada dia.

En consumir productes de comerç just, no tan sols estem apostant per un producte de qualitat, sinó també per un model econòmic que ens assegura que la feina de les persones productores està dignament remunerada, que tenen unes condicions de treball dignes, que no hi ha hagut explotació infantil, que durant el procés productiu s’ha respectat el medi ambient i que dones i homes han rebut el mateix salari per la mateixa feina.

Cada dia realitzem moltes compres. Moltes vegades són necessàries per a omplir el rebost o reposar un producte de neteja que s’ha acabat a casa, altres vegades tenen un component una mica més lúdic, es tracta d’una peça de roba que ens ha cridat l’atenció en un aparador o que necessitem per a qualsevol activitat.… Estem més que habituades a consumir pràcticament cada dia

Però al mateix temps, no som conscients del poder que tenen les nostres eleccions de com aquestes petites decisions de compra poden contribuir a un desenvolupament més sostenible i a un consum responsable. És molt més fàcil i senzill del que t’imagines!.

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT 2024

DIA DE LA DONA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL D’ ÀFRICA

FESTA DEL COMERÇ JUST 2022

VUIT DE MARÇ A LA CASAMANCE

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS

DIA UNIVERSAL DEL NEN 2021

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU 2021

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

DIA DE LA DONA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL DRETS DELS INFANTS

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA