DIA DE LA DONA

La realitat de la dona senegalesa, com a la majoria dels països africans, té un paper clarament secundari. A les comunitats rurals aquest fet s’accentua molt més i organitzades en associacions, es dediquen a la recol•lecta de verdura i llegums per tal d’aportar un ajut econòmic a les seves famílies, així com millorar el seu règim alimentari. A part, s’encarreguen de tenir cura dels fills i fer totes les tasques de la llar.


Durant molts anys no van tenir accés a l’educació i això va provocar que avui dia ens trobem una gran quantitat de dones en edat adulta analfabetes. Actualment, la situació ha canviat força i la tasca de la Fundació Kassumay fa una aposta clara en la seva millora i les famílies fan grans esforços per inscriure als seus fills a l’escola.

Aquest fet és un exemple de la transformació de mentalitat que s’està produint al Senegal. Així ho demostren també iniciatives que portem a terme com les formacions en la producció agrícola i transformats dels productes o programes d’alfabetització en les mateixes associacions de dones que gestionen les hortes. Aquestes accions donen visibilitat al canvi que a poc a poc es comença a produir en la societat senegalesa, sobretot en les dones de l’àmbit rural.DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT 2024

DIA DE LA DONA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL D’ ÀFRICA

FESTA DEL COMERÇ JUST 2022

VUIT DE MARÇ A LA CASAMANCE

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS

DIA UNIVERSAL DEL NEN 2021

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU 2021

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

DIA INTERNACIONAL DRETS DELS INFANTS

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

DIA INTERNACIONAL D’ÀFRICA